Si hei!

Takk! Vi tar kontakt fortest mulig!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Bilde av en seilbåt på sjøenBilde av hotell hagen og basseng

Opplevelser og aktiviteter

Les mer
GJERMUND GLESNES/VISIT SØRLANDET
Uforglemmelige opplevelser, til lands og til vanns.

Det er mye å finne på under oppholdet ditt i Risør. Noe så enkelt som å vandre i byens sjarmerende gater til fots, eller tråkke rundt på hotellsykkel, til en eksklusiv båttur med piknik i skjærgården.

Byen er kjent for sitt kunst- og kulturliv med gallerier, festivaler og konserter gjennom hele året. Høydepunktene er Risør Kammermusikkfestival, Villvin Kunst -og Håndverksmarked, og Trebåtfestivalen.

La oss hjelpe deg å få det beste ut av ditt Risør- besøk, vi setter gjerne sammen et skreddersydd program enten du reiser alene, med din kjære, familien, venner eller kolleger.

Bilde av piknik om bord på en båt

Opplevelser i Risør sentrum

Det som er så deilig med å bo i Risør er at det er kort vei til alt. Enten kan du gå, eller ta en av våre gratis hotellsykler som finnes ved alle suitene. Og i tillegg finnes det fantastiske naturområder rett utenfor døren.
Utsikt over Risør havn
Velvære

Din suite er det perfekte stedet å slappe av og lade opp i, men med våre velværebehandlinger i suiten bringes avslappingen til et helt nytt nivå.

Vi har bærbar massasjebenk og har muligheten for å gi behandlinger i suiten.

Les mer
Massasjebenk i hotellsuite
Bilde av keramikker
GJERMUND GLESNES/VISIT SØRLANDET
Atelierbesøk

Noen av Norges mest anerkjente kunstnere og kunsthåndverkere holder til i Risør. Flere av de har sitt atelier i Risør Kunstpark, noen få skritt unna hotellet.

Kunstparken har flere utstillinger gjennom hele året, men det er er også mulig å få en omvisning i atelierene, og eventuelt kjøp et kunstverk direkte fra kunstneren.

Arrangere et atelierbesøk
Shopping

Ja, det finnes shoppingmuligheter verden over, men i Risør sentrum er det nesten ikke en eneste kjedebutikk, bare små nisjebutikker.

Alt fra kunsthåndverk til dameklær, smykker til fiskestenger, det er mange som klarer å bruke flere timer bare på en handlerunde.

Reiser du med en vennegjeng så er det mulig å arrangere en «privat shopping» opplevelse hos noen av butikkene med velkomstdrink og ekstra gode tilbud.

Risør Akvarium

Sørlandets eneste saltvannsakvarium ligger midt i Risør sentrum. Her kan du oppleve 500 fisk og havdyr, hovedsakelig fra norske farvann, men også eksotiske innslag som klovnefisk og pirajaer.

Les mer og bestill
Byvandring i Risør sentrum
Yoga i naturen

Velkommen til myk yoga ute i naturen – godt for kropp og sjel.

Dette er en rolig time som passer for alle, uansett erfaring. Dere jobber med grunnleggende øvelser i pust og bevegelse, og går inn i stillinger som skaper både mobilitet og stabilitet i kroppens helhetlige system. En fin kombinasjon mellom dynamiske og statiske øvelser som gir anledning til utøvelse av fokus og tilstedeværelse.

Hvis været tillater det er vi på Dampskipsbrygga med nærheten til sjøen eller på Risørs tak Urheia. Finnes ikke bedre location for en Yoga-time.

Ut i det blå:
Eventyrlige opplevelser til sjøs

Risør er en by som er bygget på sjøfart, en gang var det over 50 båtbyggerier her og i skjærgården. Dette og Risørs værtrygg havn, gjorde den til en viktig by på 1700- og 1800-tallet.
Utsikt til skjærgården
Bilde av eksklusiv motorbåt
GJERMUND GLESNES/VISIT SØRLANDET
Eksklusive båtturer

Bli med på skjærgårdscruise ombord på en unik trebåt bygget av lokal båtbygger Leif Nilsen.

Med denne vakre motorbåten kan vi ta imot fra to til åtte passasjerer på alt fra en times cruise i skjærgården eller fjordene, til en dagstur til Lyngør og Sandøya.

Mat og drikke følger med, pluss en erfaren skipper!

Les mer og bestill
Historisk seiltur og trebåt-opplevelse

Ta en seilas med den gamle redningsskøyta Risør II, en historisk båt med plass til inntil 12 passasjerer.

Vi tar først en liten rundtur i den vakre, uberørte skjærgården før vi fortsetter inn i Nordfjorden og Søndeledfjorden til historiske Moen Trebåtbyggeri, der det blir omvisning og lett servering.

Les mer og bestill
Byvandring i Risør sentrum
FREDRIK BYE / VISIT SØRLANDET
Bilde av keramikker
MARIA ASPESÆTER / SJUR HEAP
Havpadling

En av de desiderte beste måtene å utforske skjærgården på er med kajakk.

Stillheten og nærheten til naturen er bra for både kropp og sjel. Kanskje du ser selene eller nisene, plukker østers, eller finner en hemmelig strand på din egen øy.

Erfaren padlere kan leie kajakk, ellers kan man ta en guidet padletur.

Leie en robåt

Det er kun en kort rotur fra Risør sentrum til nydelige holmer og skjær.

Det finnes knapt en mer bærekraftig måte å utforske skjærgården enn med en robåt i tre, og i tillegg er det bra trening! Ta med en piknik og nyt livet i havgapet.

Robåter kan leies her
En robåt

Ut i naturen:
Opplev det vakre kystlandskapet til fots eller på sykkel, uansett årstid.

Det finnes mye fint å oppleve kun noen få skritt fra hotellet. Turstier, strender, kulturminner og mer. Ta med tursekken og nyt en dag ut i den store naturen.
Utsikt til sjøen og et tre
El-sykkel utleie

Opplev Risør på en miljøvennlig og spennende måte med våre el-sykler fra Buddy!

Utforsk det vakre kystlandskapet og de sjarmerende gatene med letthet, takket være elektrisk kraft som tar deg over bakker og gjennom smale stier.

Med våre moderne el-sykler kan du nyte naturen, senke skuldrene og redusere klimagassutslipp mens du opplever det beste av Risør.

Les mer og bestill
Bilde av lavvo
Bilde av eksklusiv motorbåt
Risørflekken og Urheia

Vi anbefaler alle gjester å ta en kort spasertur opp til «Risørflekken». Det er et av Sørlandets eldste seilmerker, med flott utsikt over Risør by, havna, Stangholmen fyr og skjærgården.

Ta kulturstien videre inn i Urheia, et flott sentrumsnært friluftsområde som er tilrettelagt med både turvei, turstier, utsiktsplasser og badeplasser.

Les mer og se turkart
Fergetur til Camp Skarvann

Ta en tur på Norges eldste bilferge i tre til Øysang, og enten gå eller sykkel fra fergekaia til Camp Skarvann.

Camp Skarvann ligger i naturskjønne omgivelser ved et stort ferskvann Her kan du prøve forskjellig aktiviteter i vakker natur som kanotur, vandre på stier, bade eller kose deg med bål i lavvoen.

Les mer og bestill
Bilde av lavvo
Bilde av randvik strand
En dag på stranden

Det er mange fine badeplasser i Risør, fra den lille bystranda på Holmen midt byen, til Randvik med to flotte sandstrender.

I tillegg er det flere holmer og skjær utenfor byen med fine bademuligheter.

Les mer og se på kart
Fottur til Vakthusheia

En fin tur fra byen til Vakthusheia på Barmen, en stor øy som skiller nord- og sørfjorden.

På toppen er det et gapahuk med utsikt over hele skjærgården mot havet.

Les mer på ut.no
Utsikt fra Vaktuhusheia

Matopplevelser

Nyt en middag sammen med venner, få servert en deilig skalldyrmiddag i din egen suite, eller være med på et genialt matkurs.
Middag på bordet
Afternoon Tea i Sigurdsens hus

Noen få skritt unna våre suiter i Kragsgate finnes «Sigurdsens hus», et historisk hus med en spennende historie.

Her blir dere ønsket velkommen av den gjestfrie og kunnskapsrike huseieren Ragnhild Sigurdsen. Hun serverer en deilig Afternoon Tea i husets elegante stuer, og forteller om husets og byens fascinerende historie.

Les mer og bestill
matkurs
Bilde av eksklusiv motorbåt
Det beste av havets delikatesser servert på Tollboden 1865

Risør er kjent for kvaliteten på sin sjømat, og et av våre mest populære tilbud er å få servert en deilig skalldyrmiddag i vår flotte restaurant.

Middagen består av lokalfangede reker, sjøkreps, krabbe, hvitvinsdampede blåskjell, loff og tilbehør pluss en nydelig dessert.

Skalldyrmiddagen kan bestilles på nett samt overnatting.

Middag i «chambre séparée»

Dere kan bestille en festmiddag med skreddersydd meny, servert enten i egen suite eller i en av våre eksklusive spisestuer.

Enten du velger et skalldyrbord eller en flere retters middag, forbereder vi alt fra bunnen av med mest mulig bruk av lokale råvarer. Alt du trenger å gjøre er å slappe av og nyte kvelden.

Send forespørsel
matkurs
Vinforedrag med vinsmaking

Ta en reise i vinverden sammen med vinskribent og journalist Mads Endresen. Her er en mann med mye kunnskap om vin og som lever for gode viner og gode historier.

Han har flere spennende foredrag med ulike temaer og viner, for eksempel «Vinens Kvinner», «Naturvin» eller «Californisk vin».

For grupper på 4 - 20 personer.

Send forespørsel
Mads Endresen
Stangholmen fyr
Stangholmen Fyr

Å ta den kort båtturen til Stangholmen er en opplevelse i seg selv, og på spisestedet i fyrhuset kan dere nyte mat av topp kvalitet. Fra den flotte terrassen er det utsikt både til byen og havet

Fra restauranten anbefales spesielt "Stangholmen Bouillabaisse" med havets frukter som serveres i jerngryte med baguetter og hvitløkssmør.

Restauranten og kroa ved siden har åpent fra sankthans og ut sommeren.

Les mer og bestill