Kammer konsert med Gudim & GimseKammer konsert med Gudim & Gimse
PAKKETILBUD

Kammer konsert med Gudim & Gimse

Les mer
hotellpakke
    |    
kammerkonsert
    |    
vår
    |    

Velkommen til Kammer konsert i Risør Kirke 1. mars og opplev to av våre fremste musikere, Håvard Gimse og Ludvig Gudim. Pakken inkluderer konsertbillett og middag på Tollboden 1865.

Pris 6390,-
Inkludert 2 netter med frokost for 2 personer, konsertbilletter og tre-retters middag på lørdag i vår restaurant Tollboden 1865

Opplev Håvard Gimse og Ludvig Gudim i Risør kirke fredag 1. mars kl. 18.00. To av våre fremste musikere vil fremføre verk av blant andre Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms, Clara Schumann og Florence Price.

Våren er på vei, hør Beethovens Vårsonate, et symbol på sesongens gjenfødelse og Brahms' Scherzo fra F-A-E sonaten, som fanger essensen av 'Fri, men ensom’ (Frei aber Einsam).

Håvard Gimse regnes som en av Norges fremste musikere med et bredt og allsidig repertoar. Han er ettertraktet både som solist og som kammermusiker, i tillegg til at flere av Skandinavias beste klassiske artister foretrekker ham som sin akkompagnatør.

Håvard Gimse har gitt konserter på mange av verdens mest prestisjetunge konsertscener, inkludert Wigmore Hall, Carnegie Hall (New York), Palais des Beaux Arts (Brüssel), og Concertgebouw (Amsterdam). Av kammermusikk kan nevnes samspill med Truls Mørk i en årrekke, med flere turnèer bl.a. til USA, Japan og Italia. Berlin Konzerthaus og Carnegie Hall med Tine Thing Helseth kan også nevnes, samt konsertopptredener i Beethovenhaus Bonn med Alina Pogostkina og Wigmore Hall med Marianne Thorsen. Gimse er professor ved Norges Musikkhøgskole, og gir i tillegg jevnlige masterclasser i inn- og utland.

Ludvig Gudim fra Risør begynte å spille fiolin ved Risør kulturskole som seks-åring. I 2023 fikk 24 åringen Equinors årlige talentstipend i klassisk musikk på 1 million kroner. Ludvig er allerede en kjent fiolinist i Norge som i flere år har vært sentral i det blomstrende strykermiljøet i Norge. Han har en autentisk og individuell stemme, er en følsomt lyttende og fleksibel kammermusiker. Nå kommer han til Risør igjen for å spille med en annen god venn av Risør, pianist Håvard Gimse. På konserten får vi høre musikk av Beethoven, Brahms, Clara Schumann og Florence Price.

Ludvig Gudim fra Risør ble et kjent ansikt for mange da han vant NRK’s Virtuos-konkurranse i 2016 og representerte Norge i Eurovisjonens finale i Køln, der han spilte for mange millioner europeiske TV-seere. Året etter kom han inn på prestisjetunge Juilliard School of Music i New York, hvor han studerte med Li Lin og Itzhak Perlman til han fullførte sin bachelor i 2021. Før det gikk han på Barratt Due musikkinstitutt med Stephan Barratt-Due og Henning Kraggerud som lærere.

Ludvig har spilt kammermusikk med høyt anerkjente musikere, som Janine Jansen, Kathryn Stott, Steven Isserlis, Christian Tetzlaff, Leif Ove Andsnes og med nå med Håvard Gimse. Ludvig spiller på en Antonio Stradivari fra 1710, utlånt fra Anders Sveaas Almennyttige Fond.