Reiser du med en gruppe?
Vi kan lage et skreddersydd tilbud for din gruppe, med forslag om hvilken kombinasjon av suiter og opplevelser kunne passe dere.
play_arrow
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Det alltid lønner seg å bestille direkte!
BEST PRIS GARANTI
FROKOST INKLUDERT
GRATIS PARKERING
Storgata 5, 4950 Risør | +47 37 15 14 95 | SEND EN MAIL | CHAT MED RESEPSJONEN
BOOK NÅ
Det Lille Hotel logo
Suitene i Buvika
Fire unike suiter ved sjøen i et fredet hus fra 1750
Velkommen til «Vatikanet»
Det gule huset i Buvika, på folkemunne kalt “Vatikanet”, er et barokk midtgangshus fra 1750 med mange orginale og skjeldne detaljer både inne og ute. Huset som er det nest eldste i Risør, ligger ved sjøen 800 meter fra Torget langs Solsiden, en fin liten spaser- eller sykkeltur. Våre gjester i Buvika disponerer gode sykler.

Et fredelig, fredet hus

Et pietetsfullt utført restaureringsarbeid har ikke forhindret at huset i dag rommer 4 komfortable suiter med alle moderne bekvemmeligheter. Vi kaller det vern gjennom bruk.

I 1. etasjen finnes «Kapteinssuiten» og «Styrmannssuiten», begge med fin utsikt mot sjøen og trebåtbyggeriet, og i 2. etasjen, «Matros» og «Båtsmann», to meget koselige suiter med rustikk stil under skråtak.
BOOK NÅ
Historien om «Vatikanet»

1745-50 Huset ble bygget som sommerbolig av Giert Isaachsen Falch (1717-1789). Falch var Øster Risøers mest velhavende forretningsmann og trelasthandler.Han var etterkommer til Isach Falch som siden 1653 eide hele ytre Risørhalvøya (Randvik, havna, Buvika og Krana).

1789 “Pladsen Buevigen” blir kjøpt av Niels Simonsen for 600 riksdaler av jomfru Margrethe Falch som hadde arvet eiendommen.

1818 Eiendommen blir solgt til Henrich Carstensen (1753-1835), skipper med kaperbrev, skipsbygger, reder, handelsmann, eier av Egelands Verk.

I kraft av å være Sørlandets rikeste forretningsmann ble Carstensen valgt som Risørs representant i riksforsamlingen på Eidsvoll i 1814. Som en av få sørlandsrepresentanter gikk han over fra Unionspartiet til Selvstendighetspartiet, noe som førte til et svært kjølig forhold til blant andre den unionsvennlige Jacob Aall.

I virkeligheten var han en mann med sunn dømmekraft, en av Sørlandets mest energiske og dyktige handelsmenn, men en fanatisk overbevisning og brist på kultur brakte ham helt ut av likevekt i det gode selskap på Eidsvoll. “Naar Carstensen talede, sprak Latter ud af de mørkeste Helte i Forsamlingen”.

1835 Carstensens nevø C. H. Carstensen overtok huset ved arv.

1854 Enken Hanna Dorthea Carstensen solgte til svigersønnen Thor Carstensen Mølbach

1876 Holmens Ininteressentskab (skipsverft og rederi) blir dannet og fikk skjøte på eiendommen Buevigen. Eierne var C.H. Mølbach, Bernt Tellefsen og A. Fr. Finne.

1887 A. Fr. Finne overtar eiendommen alene. Han var skipsbygger, skipsreder, trelasthandler, iseksportør, handelsmann og i mange år bokholder i Risør Sparebank. Han var også tysk konsularagent og britisk vicekonsul.

1897 Risør Sparebank overtok huset ved en tvangsauksjon. Eiendommen var nå på ca. 300 dekar og strakk seg fra Holmen til Krana, og langt opp i Urheia.

1909-12 Risør Sparebank bygget vei fra bygrensen (Solsiden) til Buvikjordet.

1922 Huset blir gitt som gave til foreningen “Aldershjæm for sjømænd”. Betingelsen var at huset kunne kreves flyttet hvis området skulle brukes til noe annet. Huset rommet nå 4 leiligheter i 1. etasje.

1939 Huset blir fredet av Riksantikvaren

1979 Risør kommune kjøper eiendommen som nå ble brukt som trygdeboliger.

2002 Ekteparet og tannlegene Barbro Printzell og Oddvar Halvorsen kjøper eiendommen for å innlemme denne i Det Lille Hotel. Loftetasjen ble nå også tatt i bruk. Hus og hageanlegg gjennomgikk frem til åpningen 18. juni 2003 et betydelig restaureringsarbeid i nært samarbeid med Riksantikvaren og Aust-Agder Fylkeskommune. Det ble bevilget kr. 300 000,- i kulturvernmidler.

BOOK NÅ
Ofte stilte spørsmål
Innsjekk/utsjekk
Når er Innsjekk/utsjekk?
Innsjekking er fra kl.15.00 i resepsjonen, Storgata 5. Det kan være mulig å sjekke inn kl.14.00, det er bare å høre med resepsjonen før ankomst. Om sommeren, spesielt i juli, er innsjekk i utgangspunkt kl.16.00 - det er fordi det tar ganske lang tid å vaske en suite, og våre rengjøringspersonale må ha nok tid hvis det blir mange nye ankomster.

Utsjekk er kl.11 i juli, og kl.12 resten av året. Det er ofte mulig å få sen utsjekk - igjen er det bare å høre med oss om det er mulig.

Vi kommer veldig sent, er det mulig å sjekke inn?
Det er alltid mulig å sjekke inn! Vi har ikke døgnbemannet resepsjon men det er alltid en av oss i nærheten, om du kommer etter at resepsjonen er stengt er det bare å avtale innsjekkingen før ankomst eller ring når du tar av E18 mot Risør.
Parkering
Har hotellet gratis parkering?
Vi har begrenset antall parkeringsplasser, men vi prøver å ordne plass til alle selv om det kan være trangt om sommeren. I tilfelle vi har ikke kapasitet er det 500m til en stor offentlig parkeringsplass på Tjenna.

Har dere ladestasjon til el-bil?
Vi har en 7,5 kw ladestasjon, kun for hotellgjester. Vi tar kr 100 for lading over natt.
Frokost og andre måltider
Når serveres frokost?
Frokosten serveres fra kl.7 - 10 mandag til fredag, fra 8 - 11 på lørdag og fra 08.30 - 12 på søndag.

Kan man få frokost levert på rommet?
Vi tilby en flott frokostkurv, levert på døren på et tidspunkt avtalt med dere. Den må bestilles senest kvelden før.

Har dere middagsservering?
Vi har ikke restaurant med “a la carte” meny, men det er mulig å bestille middag i privat selskap, med egen kokk og servitører og en meny som er skreddersydd etter deres ønsker.

Ellers kan du bestille et flott skalldyrfat levert på rommet, til kr 695, eller en spekemattallerken til to personer koster kr. 525.
Hund og kjæledyr
Er det lov å ha med hund eller kjæledyr?
Vi har to suiter der det er lov å ha med hund etter avtale med hotellet, Dampskipsuiten og Konvoisuiten, begge i Kragsgate. Det er forbudt i alle andre suiter. Det kommer et vaske tillegg på kr 500 for oppholdet (gjelder ikke hjelpedyr).

Hvis vi oppdager at det er en hund i en av suitene uten at det er avtalt med hotellet, belastes betalingskortet med et gebyr på kr 1.000.
Spesialbehov, handikaprom, allergier osv.
Har dere handikaprom/tilgjengelig rom?
Vi har en suite, Colin Archer -suiten, som er delvis tilpasset rullestolbrukere. Her det ramp til inngangsdøren og til terrassen, bred inngang til badet, handikaptoalett og høy seng.

Har dere allergivennlige rom og alternativer for de med matallergier?
Vi har tre allergivennlige rom, vi ber gjester som har allergier å ta kontakt før ankomst for å sikre at de får en suite som er tilpasset deres allergier.

Vi setter veldig pris på å være informert om matallergier/intoleranser - vi har glutenfritt brød og laktosefri melk tilgjengelig, men om du har sterke allergier for eksempel til egg, nøtter, skalldyr, må hotellet informeres.

Vi kan også tilby vegetar og vegan alternativer etter ønske.
Svømmebasseng og velværebehandling
Har dere spa eller velværeavdeling?
Vi har ikke et spa-anlegg men vi har et behandlingsrom der vi tilby massasjebehandling og innpakninger, du kan også bestille massasjebehandling i din egen suite. Suitene “Gjestehuset” og “Konsulatet” har også tilgang til et oppvarmet svømmebasseng.

Er svømmebasseng åpent for alle gjester?
Svømmebassenget i Storgata er kun til bruk av gjester som bor i suitene som ligger ved hagen. Grunnen til det er at det er veldig forstyrrende for gjestene som bor i disse suitene hvis alle skal bruke hagen og bassenget.

Hvis du er en del av en større gruppe som har leid flere suiter inkludert de ved hagen, så kan alle gjestene i selskapet disponere hagen og bassenget.

Har dere livvakt til svømmebassenget?
Vi har ikke livvakt, svømmebassenget brukes ved egen risiko og barn må ha med seg en ansvarlig voksen når de skal bade.
Røyking
Er det lov å røyke på hotellet?
Det er lov å røyke på din egen uteplass ved suiten, men vennligst ta hensyn til andre gjester som ikke røyker. Sneiper må legges i vann før de kastes, og må ikke kastes på bakken.

Det er strengt forbudt å røyke inne i suitene, om vi oppdager at en gjest har røykt i suiten, belaster vi betalingskortet med et gebyr på kr 2.000 i etterkant.